Thermobroeken
Een thermobroek is onmisbaar tijdens het werk in lage temperaturen. Of je nou in de winter buiten aan het werk bent of in een koel -of vriescel: goede thermokleding beschermt je tegen de laagste temperaturen. Wist je dat je bij ons veilig kunt shoppen dankzij het Webshop Keurmerk? Daarnaast bieden we een strenge selectie van A-merken, zodat je lang geniet van jouw thermobroek. Voor bedrijven met minstens 5 medewerkers bieden we aanvullende services aan, zoals bedrukking met bedrijfslogo.
- Laat je thermobroek bedrukken
- Duurzame thermobroeken
- Enkel de beste merken
Wat is een thermobroek?
Bij een thermobroek denk je vaak gelijk aan koude temperaturen. Een thermobroek biedt isolatie en tegelijkertijd een goede doorluchting van je lichaamswarmte. Dit komt van pas in de sportwereld, maar ook tijdens werkzaamheden in de winter buiten of binnen in een gekoelde ruimte. Een hoge kwaliteit thermobroek houdt jouw lichaamswarmte vast en zorgt ervoor dat zweet en condens afgevoerd worden.
Eisen kwalitatieve thermobroek
Een hoge kwaliteit thermobroek is gemaakt van sneldrogend materiaal. Mocht je transpireren of vochtig worden door bijvoorbeeld regen, dan ben je in een mum van tijd weer droog. Hierdoor voorkom je dat je het onnodig koud krijgt. Verder dient de thermobroek getailleerd te zijn, zodat je het onder je normale werkkleding kunt dragen. Een A-kwaliteit thermobroek werkt ventilerend, zodat je het niet klam krijgt.
- Sneldrogend materiaal
- Getailleerde pasvorm
- Ventilerende stoffen
Merken thermobroeken
Werkkleding.nl biedt thermobroeken aan van o.a. Snickers, Fristads, Mascot & Tricorp. Dit zijn vooraanstaande merken in de werkkledingbranche, waar ons moederbedrijf een jarenlange samenwerking heeft opgebouwd. We staan voor onze merken garant. Heb jij een thermobroek gekocht en ben je er toch niet tevreden mee of mankeert er iets? Je kan je thermobroek binnen 14 dagen na ontvangst retourneren.
Waarom draag je een thermobroek onder je kleding?
Een thermobroek werkt isolerend. Het houdt jouw lichaamswarmte vast, daarom dien je de broek direct op je huid te dragen. Over je thermobroek trek je je normale werkoutfit aan. Voor extra warmte-isolatie kan je een extra laag aantrekken. Sommige thermobroeken zou je ook an sich kunnen dragen, maar de meeste modellen zijn daar niet gepast voor.
Thermokleding in het 3-lagen-systeem
Het 3-lagen-systeem is ideaal als je veel buiten werkt. Het systeem bestaat - de naam zegt het al - uit 3 lagen. Deze combinatie aan lagen zorgen voor zweetafvoer, isolatie en wind- en waterdichtheid.
- In het 3-lagen-systeem draag je je thermobroek of thermo-ondergoed als basislaag. De onderlaag zorgt voor ventilatie. De onderlaag zit altijd direct op de huid.
- De tussenlaag isoleert. De laag mag best wat losser om het lichaam zitten. Op die manier creëer je een luchtlaag waarin de warmte vastgehouden wordt. Een voorbeeld is een wat lossere thermobroek zoals de Mascot Thermobroek 20090-318.
- De buitenste laag beschermt tegen omstandigheden van buiten: wind, regen, kou en sneeuw. Zoals de weerafstotende softshell van Tricorp. De jas is beschikbaar in meerdere kleuren.
Lees meer over het 3-lagen-systeem in onze blog.
Materiaal thermobroeken
Thermobroeken worden van verschillende materialen gemaakt. Vaak heeft polyester de voorkeur in plaats van katoen. De reden daarvoor is dat katoen vocht opneemt in plaats van doorlaat. Polyester doet dit niet en is daarmee geschikter om vocht af te voeren. Een fijne thermobroek bestaat daarnaast gedeeltelijk uit elastaan voor een fijne pasvorm.
Merinowol als isolatiemateriaal
Sommige merken kiezen ervoor om wol te verwerken in de thermokleding ter isolatie. Merinowol heeft dunnere vezels en is fijner dan normale wol. Dit maakt de stof zachter en minder kriebelig. Andere voordelen van merinowol zijn: antibacteriële werking, geurbestendigheid, betere isolatie en vochtregulatie.
Thermobroeken voor specifieke beroepen
Veelvoorkomende beroepen waar thermobroeken in worden gedragen zijn: bouwvakkers, schilders, hoveniers en mensen in de logistieke sector. Naast de buitenberoepen zijn thermobroeken ook handig voor mensen die in de voedingsindustrie in koelcellen opereren.
Thermokleding online bestellen
Kies de juiste maat van jouw thermobroek uit met behulp van de maattabellen. Volg de meetinstructies op voor de juiste fitting. Thermokleding is vaak vrij elastisch. Je kunt er dus vanuit gaan dat je gewoon je eigen maat kunt bestellen.
Zo kom je de winter door!
Maak jouw werkoutfit compleet met onze thermoshirts, winterjassen, mutsen & handschoenen.